Verbouwing Theater Castellum verloopt voorspoedig: in januari eerste voorstellingen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De verbouwing van Theater Castellum verloopt volgens wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks) voorspoedig. In de aankomende maanden moet de ingrijpende klus worden afgerond, waarna het theater is verbouwd en weer voldoet aan alle brandveiligheidseisen. Op 14 januari staat de eerste theatershow op het programma.

Het is aan comédienne Martine Sandifort om op die vrijdagavond het spits af te bijten. Achttien maanden lang is het Alphense theater, waarvan de naam inmiddels in een rode kleur op het dak prijkt, dan dicht geweest. In mei 2020 startte de geplande verbouwing van het pand, later bleek het gebouw niet aan alle brandveiligheidseisen te voldoen. De Alphense gemeenteraad besloot, na veel wikken en wegen, 3,6 miljoen euro uit te trekken om dat probleem te verhelpen.

Tot en met juni 2022 staan er verschillende theatervoorstellingen op het programma. Onder anderen Stef Bos, Tineke Schouten, Johan Derksen en Rowwen Hèze treden op in Castellum. De voorverkoop van de kaarten start aanstaande donderdag.

Aanbesteding

Eerder meldde toenmalig interim-directeur Leo Pot dat het theater in januari misschien niet open zou kunnen, vanwege een leegloop onder het personeel. Het college van burgemeester en wethouders laat de gemeenteraad per brief weten dat er inmiddels voldoende medewerkers zijn om in januari het theater te heropenen.

Achter de schermen van het gemeentehuis wordt ondertussen gewerkt aan de aanbesteding van het theater, in de zoektocht naar een andere organisatie die Castellum wil uitbaten. 'We zijn nu aan de slag met een projectgroep om de aanbestedingsvoorwaarden concreet te maken. In november verwachten we die te kunnen publiceren', meldt wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks).

Lees ook: Nieuwe interim-directeur Theater Castellum als vervanger Sandra Bruinsma