Verslagen reacties op omgekomen Esmee (14) uit Hazerswoude: ‘Dit nieuws komt hard aan’

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Burgemeester Liesbeth Spies reageert met grote verslagenheid op het nieuws dat de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Het meisje werd op oudjaarsdag dood aangetroffen in Leiden. 'Het trieste nieuws dat een 14-jarige inwoonster van onze gemeente om het leven is gebracht, komt hard aan.'

'Onze gedachten gaan uit naar ouders, familie en vrienden van het meisje', zegt Spies. 'Van hun verdriet kunnen we ons nauwelijks een voorstelling maken. Ik wens alle nabestaanden die haar nu moeten missen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.'

Na onderzoek concludeerde de politie dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen. Een 32-jarige verdachte uit Leiden is aangehouden. De politie onderzoekt de rol die hij heeft gehad bij het overlijden van het slachtoffer.

Herdenkingsruimte en condoleanceboek

De middelbare school De Delta in Leiden, waar de omgebrachte Esmee op school zat, reageert 'met grote ontsteltenis' op het nieuws. Dat schrijft mediapartner Omroep West. 'Onze gedachten gaan allereerst uit naar de ouders, familie en naasten', meldt de school in een brief aan alle ouders.

De school biedt deze week leerlingen de mogelijkheid om volgens een tijdschema naar school te komen. 'Onder begeleiding van de mentor zullen de leerlingen het verlies met elkaar kunnen delen', zo staat in de brief. Ook is er in de school een herdenkingsruimte ingericht. Daar kunnen leerlingen iets in het condoleanceboek schrijven of stilstaan bij het verlies van Esmee.

Lees ook: Meisje (14) uit Hazerswoude-Rijndijk om het leven gekomen door misdrijf, verdachte aangehouden