Vierde inwoner gemeente Alphen in week tijd overleden aan coronavirus

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het coronavirus heeft voor de vierde keer deze week het leven van een inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn geëist. Dinsdag werd de GGD geïnformeerd over twee overlijdens, woensdag werd één sterfgeval gemeld en zaterdag kwam daar opnieuw een overlijden bij.

Tot deze week was het een maand geleden dat de gezondheidsdienst een overlijden als gevolg van het coronavirus meldde. Het laatste overlijden daarvoor, dateert van juni. Het officiële dodental sinds de corona-uitbraak staat op dertig.

'Vorige week waren er meer dan 270 nieuwe besmettingen in onze gemeente en op het moment dat zoveel mensen ziek zijn als gevolg van corona, kun je voorspellen dat het leidt tot meer ziekenhuisopnames en jammer genoeg - hoe verdrietig ook - tot het eisen van slachtoffers', zei burgemeester Liesbeth Spies (CDA) donderdag in een interview met Studio Alphen.

Ouderen

Spies ziet dat het besmettingsbeeld verandert. Niet langer zijn het met name mensen tussen de twintig en veertig jaar die corona oplopen en vaak milde klachten hebben, maar ook ouderen raken steeds vaker besmet. 'Ouderen ontwikkelen vaak ernstigere klachten en hebben een groter risico om te overlijden. Dat wil je toch je buurman, je buurvrouw, neef, nicht, opa, oma, oom of tante niet aandoen?'