Gepubliceerd op 14 November 2018 om 16.26 uur

Vijf jongeren gearresteerd vanwege in elkaar slaan man Topaasplantsoen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft deze week vijf jongeren aangehouden die ervan worden verdacht een man bewusteloos te hebben geslagen en geschopt bij een ruzie aan het Topaasplantsoen in Alphen aan den Rijn, afgelopen zomer. De man raakte zeer zwaargewond.

Het slachtoffer kreeg begin augustus ruzie met een aantal meisjes  in de Edelstenenbuurt, nadat zijn zoon was weggepest bij het speelveld. Een groep jongeren verzamelde zich daarna om de man heen en mishandelde de Alphenaar, blikt de politie terug. De aangehouden jongeren zijn zestien, zeventien (2x), achttien en twintig jaar. Het gaat om vier jongens en één meisje.

De politie is het vijftal op het spoor gekomen dankzij getuigenverklaringen en camerabeelden. De komende dagen worden de verdachten, die allemaal uit Alphen aan den Rijn komen, verhoord.

Politie bekogeld met eieren

De zware mishandeling was het begin van een aantal incidenten in de omgeving van het Topaasplantsoen en de Diamantstraat waar de politie voor in actie moest komen. Agenten werden onder meer bekogeld met eieren, shampoo en glas.

Half september presenteerde burgemeester Liesbeth Spies een reeks maatregelen om de overlast in de Alphense Edelstenenbuurt aan te pakken.

Bekijk ook: TV-reportage ‘Maatregelen burgemeester om overlast Edelstenenbuurt aan te pakken’

advertentie
 
advertentie