VVD-raadslid Bas van Polanen stapt uit Alphense politiek

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Bas van Polanen stopt als raadslid namens de VVD in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Een carrièreswitch zorgt ervoor dat Van Polanen te weinig tijd overhoudt voor zijn raadslidmaatschap.

Bij de KLM start Van Polanen in mei met interne trainingen om uiteindelijk cabin attendant te worden, een jongensdroom van hem. ‘Een intensieve periode van niet alleen trainingen, maar ook de switch naar onregelmatige Europese en lange afstandsvluchten zullen gaan aanbreken', schrijft Van Polanen in zijn ontslagbrief aan de voorzitter van de raad. 

Vanessa Scholtens wordt donderdagavond geïnstalleerd als nieuw raadslid namens de VVD. Scholtens besloot in november om het CDA te verlaten en zich aan te sluiten bij de VVD.

Eerdere verschuiving

Na de gemeenteraadsverkiezingen was het op woensdag 30 maart tijd om de nieuwe gemeenteraad te installeren. Het vertrek van Van Polanen is niet de eerste verschuiving sindsdien. CDA-raadslid Mark Vermeulen vervangt voorlopig partijgenoot Cheryl Oosterman, omdat zij voor een langere periode ziek is.

Lees ook: Raadslid Vanessa Scholtens stapt over van CDA naar VVD: ‘Miste het sociale gezicht op de lijst’