Woningbouw voetbalveld Hazerswoudse Boys: voorzet lijkt te kunnen worden binnengekopt

HAZERSWOUDE-DORP - Het plan om woningen te bouwen op een van de voetbalvelden van Hazerswoudse Boys is een grote stap dichterbij gekomen. Woningcorporatie Habeko Wonen en de voetbalclub zijn er onderling uitgekomen. Een haalbaarheidsonderzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn, dat nu ingesteld wordt, moet leiden tot een finale oordeel.

Habeko wil 'veld 3' kopen van de gemeente Alphen aan den Rijn, dat eigenaar van de velden is, en is bereid om als tegenprestatie een van de andere grasvelden van Hazerswoudse Boys te vervangen voor kunstgras. Als Hazerswoudse Boys de beschikking krijgt over een tweede kunstgrasveld, is 'veld 3' overbodig. Bovendien is 'veld 3' een afgelegen veld, want het tenniscomplex van TeHaDo en een weg voor autoverkeer liggen ertussen.

Op de plek van 'veld 3' kan Habeko 51 sociale huurwoningen laten bouwen. De vraag naar sociale huurwoningen in Hazerswoude-Dorp is groot. In de nieuwbouwwijk Weidelanden zijn slechte enkele sociale huurwoningen gebouwd. Ook is er op de plek langs de Heerenlaan in Hazerswoude-Dorp ruimte voor zeven vrije sector woningen.

Lees ook: '40 sociale huurwoningen op voetbalveld Hazerswoudse Boys'