Zaterdag uitvaart Kelvin Maynard, veel steunbetuigingen Alphense Boys

Foto: Paul Bahlmann

ALPHEN AAN DEN RIJN - De uitvaart van Alphense Boys-voetballer Kelvin Maynard is aanstaande zaterdag in Amsterdam. Een afvaardiging van de spelersgroep, technische staf en het bestuur van de voetbalvereniging uit Alphen aan den Rijn zal de afscheidsplechtigheid bijwonen.

Een dag later werkt Alphense Boys zijn eerste wedstrijd in de Hoofdklasse A af na de dood van hun teamgenoot. Voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen RKAVV wordt de 32-jarige voetballer op het veld herdacht door zijn ploeggenoten.

Vorige week woensdagavond werd de 32-jarige Maynard doodgeschoten in zijn woonplaats Amsterdam. De training van het eerste elftal van Alphense Boys werd donderdagavond geschrapt. In plaats daarvan was er een besloten bijeenkomst met de selectie. Het duel van afgelopen weekend, Hollandia - Alphense Boys, werd uitgesteld vanwege Maynards overlijden.

Trainingen hervat

Afgelopen maandag hervatte het team de trainingen. Dinsdagavond bracht een vertegenwoordiging van het eerste elftal en bestuur van ARC een condoleancebezoek aan de spelersgroep en technische staf van Alphense Boys. Ook vanuit veel andere kanten zegt Alphense Boys veel steunbetuigingen te hebben ontvangen.

De wedstrijd van het zaterdag-eerste elftal van Alphense Boys ging afgelopen weekend wel door. Voor de aftrap werd een minuut stilte in acht genomen.

Lees ook: Kelvin Maynard beschoten toen hij stond te wachten voor verkeerslicht