Zo moeten de nieuwe woningen op het Hazerswoudse Boys-veld eruit komen te zien

HAZERSWOUDE-DORP - Woningcorporatie Habeko heeft een illustratie onthuld van de 58 huizen die gebouwd moeten worden op 'veld 3' van voetbalvereniging Hazerswoudse Boys. 51 sociale huurwoningen en zeven vrije sectorwoningen moeten er komen langs de Heerenlaan in Hazerswoude-Dorp.

Drie weken geleden werd bekend dat Habeko, Hazerswoudse Boys en de gemeente Alphen aan den Rijn, dat eigenaar is van het veld, overeenstemming hebben bereikt over het woningbouwplan. Alleen een laatste haalbaarheidsonderzoek, dat nu wordt uitgevoerd, kan nog roet in het eten gooien.

Het derde veld van Hazerswoudse Boys ligt afgelegen. Als Hazerswoudse Boys de beschikking krijgt over een tweede kunstgrasveld, is het huidige 'veld 3' overbodig. Habeko trekt de portemonnee en gaat een van de andere grasvelden van Hazerswoudse Boys vervangen voor kunstgras.

Dat betekent dat op de plek van het af te stoten Hazerswoudse Boys-voetbalveld huizen gebouwd kunnen worden. En daar is veel vraag naar binnen Hazerswoude-Dorp. In de nieuwbouwwijk Weidelanden zijn slechte enkele sociale huurwoningen gebouwd.

Lees ook: Woningbouw voetbalveld Hazerswoudse Boys: voorzet lijkt te kunnen worden binnengekopt