Zomerspektakel aan het Meer-weerbericht: blijft het droog en wordt het zonnig?

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Net als veel andere evenementen zal ook het Zomerspektakel aan het Meer in Alphen aan den Rijn. profiteren van het hogedrukgebied ten noordwesten van Schotland.' Dat zegt Huub Mizee, weerman van Omroep West, mediapartner van Studio Alphen. 'Het blijft de komende dagen een uitloper houden naar het noorden van Duitsland en dat betekent een aanhouden van het droge en stabiele weer.'

'Vrijdagavond zal het op het festivalterrein dus droog zijn met aanvankelijk nog zon. Overdag wordt het een graad of twintig, in de avond zal het rond zeventien graden zijn, later zo’n vijftien graden.'  BLØF (17.45 uur), Kraantje Pappie (19.30 uur), Chef'Special (21.00 uur) en The Dirty Daddies (22.45 uur) treden op.

'Zaterdag wordt het overdag met 22 graden iets warmer en dat betekent dat er ook in de avond een wat hogere temperatuur is. Eerst is het nog circa twintig graden, later zeventien. Ook zaterdag zijn er perioden met zon, afgewisseld door wat bewolking.' Vanaf 16.00 uur treden lokale artiesten op. De avond zelf wordt gevuld door Vrienden van Amstel Live-variant Xander & Friends. Dit jaar met Xander de Buisonjé, BENR, Berget Lewis, Belle Perez, Danny de Munk, Emma Heesters, Brainpower, Nol Havens, Erik Mesie, Jacques Herb en Daya Hendriks.

Vergelijkbaar op zondag

'Zondag zullen alle festiviteiten een vergelijkbaar weerbeeld hebben: perioden met zon, afgewisseld door wat bewolking. Ook dan blijft het droog', vervolgt Huub Mizee. 'In de avond kan het dan wel wat sneller afkoelen tot een graad of dertien. Tot slot zullen we dit weekend een overwegend matige noordoostenwind hebben.'

De zondag begint met de obstacle run en de openluchtkerkdienst. 's Avonds zijn er optredens van onder anderen Suzan & Freek, FLEMMING en Nielson.

Studio Alphen doet dit weekend live verslag van het grootste festival in Alphen aan den Rijn. Er zijn speciale radio-uitzendingen vanaf het festivalterrein bij de Zegerplas op vrijdag (19.00-23.00 uur) en op zondag (10.00-16.00 uur).

Lees ook: Zomerspektakel aan het Meer: dit staat er op de planning