15.000 euro aan schade tijdens oud & nieuw in gemeente Alphen

Oud en nieuw 2019 Foto: 112Boskoop

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Er is voor 15.000 euro schade aangericht in de gemeente Alphen aan den Rijn tijdens de jaarwisseling. Dat is 2000 euro meer dan een jaar eerder. Het gaat om prullenbakken, ondergrondse containers en een speeltuintje.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Liesbeth Spies (CDA) dat oud & nieuw relatief rustig is verlopen. Er waren geen grote incidenten (de grote brand in Hazerswoude-Dorp is niet door vuurwerk veroorzaakt, red.) en de afsteektijden zijn over het algemeen goed gerespecteerd, vindt Spies.

Eerder werd al bekend dat het aantal oud & nieuw-'festiviteiten' gerelateerde brandjes gelijk is gebleven ten opzichte van vorig jaar. De politie hoefde minder vaak op te treden. Alleen in Boskoop was het aan het begin van de oudjaarsavond korte tijd onrustig.

Illegaal vuurwerk

ln de weken voorafgaand aan de jaarwisseling zijn er negen huisbezoeken verricht naar aanleiding van de aankoop van vuurwerk via internet. 'Bij drie adressen is er vuurwerk in beslag genomen en er is negen keer een procesverbaal opgemaakt na verhoor', aldus Spies.

Lees ook: Brandweer: drukke maar relatief ontspannen verlopen jaarwisseling