Olympische Spelen: 3x3’ers door derde nederlaag niet rechtstreeks naar halve finales

Foto: fiba.basketball

ALPHEN AAN DEN RIJN - Arvin Slagter (35) uit Alphen aan den Rijn en zijn drie ploeggenoten moeten zich via de kwartfinales zien te plaatsen voor de halve eindstrijd op de Olympische Spelen. Bij winst op Letland dinsdag had Nederland de kwartfinales mogen overslaan, maar The Orange Lions verloor van de oost-Europeanen met 22-18.

Nederland moet door de nederlaag, de derde dit olympische toernooi, de tweede plek in de poule inleveren op basis van het onderlinge resultaat. Naast Servië gaat België rechtstreeks door naar de halve finales. Dinsdag aan het einde van de middag (Nederlandse tijd) moet Nederland het in de kwartfinale opnemen tegen de Russische ploeg. Eerder dit toernooi won Oranje van de Russen. De andere kwartfinale is Letland - China.

Bij winst op 'Rusland' gaat Oranje woensdag spelen om de medailles. Die dag staan in eerste instantie de halve finales op het programma. Aansluitend worden de wedstrijd om het brons en de finale afgewerkt in de 3x3-basketbalarena van Tokio (Japan).

Lees ook: Olympische basketbaldroom van Arvin Slagter (35) komt uit: 'Medaille is realistisch'