Alphense Boys vindt nieuwe hoofdtrainer binnen gemeentegrenzen

Marcel Valk Foto: Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - In Marcel Valk heeft Alphense Boys een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen gevonden. De oud-profvoetballer van onder andere Willem II, waar hij vijf Champions League-wedstrijden mee speelde, was tot september van dit jaar hoofdtrainer van vierdedivisionist WVHEDW.

Bij WVHEDW, competitiegenoot van Alphense Boys en ARC, stapte de 56-jarige inwoner van Koudekerk aan den Rijn tussentijds op omdat 'de koek op was'. Het was intussen Valks vijfde seizoen bij de Amsterdammers. Met WVHEDW werd Valk in 2022 kampioen in de eerste klasse en eindigde hij vorig seizoen op de zevende plek in de vierde divisie.

Interim-trainer tweede seizoenshelft

Ondanks dat Valk op dit moment geen club heeft en per direct kan beginnen na het opstappen van Remco Tuinenburg, kiest de vereniging - op verzoek van Valk, zo schrijft de club op de eigen website - om tijdens de tweede seizoenshelft een interim-trainer voor de groep te zetten.

Marcel Valk was verder hoofdtrainer van Koudekerk en Zevenhoven, hoofdtrainer van ADO Den Haag Vrouwen en assistent-trainer van ADO Den Haag Vrouwen en Willem II Vrouwen. Anderhalf jaar lang zat de middenvelder van weleer bij het vlaggenschip van Willem II op de bank als assistent-trainer van Andries Jonker en Fons Groenendijk.

Trainerscarrousel seizoen 2024-2025: