College b&w heeft gekozen: Nieuwe Sloot en TEAN verhuizen niet

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Woningen bouwen rond het terrein van Nieuwe Sloot. Dat wordt het definitieve reddingsplan voor de Alphense tennisaccommodaties dat het college van burgemeester en wethouders, SAT (Stichting Alphens Tennispark), TEAN en Nieuwe Sloot voorleggen aan de gemeenteraad. TEAN hoeft in tegenstelling tot het eerste plan uit september niet te verhuizen.

Een ingrijpend besluit is nodig omdat SAT failliet dreigt te gaan. De tennisverenigingen, TEAN en Nieuwe Sloot, worden meegesleurd met een eventueel faillissement van de overkoepelende organisatie die de gelijknamige tennisparken van TEAN en Nieuwe Sloot beheert. Het is aan de gemeenteraad om op 13 december een definitief oordeel te vellen.

Het aantal tennisbanen bij Nieuwe Sloot blijft gelijk. Wie het indoorcentrum op lange termijn gaat exploiteren, wordt later beslist. SAT, de huidige eigenaar en exploitant, zou de exploitant kunnen blijven. De gemeente Alphen neemt alle eigendommen en opstallen van de tenniscomplexen over. Er wordt geen personeel van SAT overgenomen.

Hieronder kun je het radio-interview beluisteren waarin wethouder Kees van Velzen (CDA) het collegebesluit duidt.