Details van de Alphense kantoormoord besproken in podcast

Dode Ondernemingsweg Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Aldrik Frik, de directeur van het Alphense bedrijf DBF communicatie, werd in de zomer van 2018 vermoord in zijn kantoor. De details van deze moordzaak zijn besproken in een nieuwe aflevering van de Moordzakenpodcast, door Carrie en Eddie. Het duo bespreekt spraakmakende moordzaken. 

Frik werd door zijn zakenpartner Rik B. dood aangetroffen in het bedrijfspand aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn. Hij werd twaalf keer met een bijl geslagen en met een touw gewurgd. Anderhalve maand later werd zakenpartner B. aangehouden op verdenking van moord. Hij zou een financieel motief hebben.

Veroordeling Rik B. 

In 2019 werd de 59-jarige Alphenaar door de rechtbank vrijgesproken van moord. Zij oordeelden dat er geen sprake was van een vooropgezet plan. Daarom kreeg hij een celstraf van 15 jaar voor doodslag.

Het hof was het echter niet eens met de uitspraak van de rechtbank. Het hof oordeelde dat het doden van Frik niet in een opwelling was gedaan, maar met voorbedachten rade. Daarom werd Rik B. in hoger beroep veroordeeld tot zeventien jaar celstraf voor moord. Desondanks heeft B. de moord altijd ontkend

Lees ook: Advocaat-generaal: veroordeling Alphenaar voor doden van zakenpartner moet blijven staan

De aflevering van de Moordzakenpodcast over de kantoormoord is onder aan deze pagina te beluisteren.