Deze artiesten komen optreden op zaterdag van Zomerspektakel aan het Meer

Xander de Buisonjé op het Zomerspektakel aan het Meer Foto: Rik Wolswijk

ALPHEN AAN DEN RIJN - Xander & Friends is ook dit jaar weer de formule op de zaterdagavond van het Zomerspektakel aan het Meer. Als een soort Vrienden van Amstel Live treedt Xander de Buisonjé op met met bevriende artiesten. Dit jaar zijn dat Jan Smit, OG3NE, Wolter Kroes, BENR, Peter Koelewijn, Ruth Jacott, Brainpower en Daya Hendrix.

Sinds 2012 vult Xander de Buisonjé de zaterdagavond van het grootste festival van Alphen aan den Rijn. Verspreid over meerdere shows worden maximaal 15.000 bezoekers getrakteerd op allerlei soorten muziek.

De line-up van de zaterdag wordt compleet gemaakt door Yellow, PROOST!, ADELE Project, No Harm, Tim Dawn en The Naked Truth. Op vrijdag zijn Snelle, Krezip en Afrojack van de partij. Wie 's zondags optreden wordt later dit weekend bekendgemaakt.

Geen gratis entree meer

Nieuw dit jaar is dat er entree betaald moet worden op de zaterdag van het Zomerspektakel aan het Meer. De voorverkoop van de vrijdagavond valt tegen. De formule van het Zomerspektakel is zo dat de opbrengst van de tickets op vrijdagavond wordt gebruikt om op zaterdag en zondag een gratis festival neer te zetten.

Alleen wie een kaartje voor de vrijdagavond (31 mei) koopt, plus kinderen tot en met veertien jaar, mag ook gratis naar binnen op zaterdag (1 juni) en zondag (2 juni).

Lees ook: Zaterdag en zondag Zomerspektakel aan het Meer niet langer (voor iedereen) gratis