Zaterdag en zondag Zomerspektakel aan het Meer niet langer (voor iedereen) gratis

Foto: Rik Wolswijk

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wie dit jaar op zaterdag en/of zondag naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat - zonder een entreebewijs te hebben voor de vrijdag - moet betalen voor toegang. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De reden is dat de voorverkoop voor de vrijdagavond tegenvalt.

'Het Zomerspektakel heeft altijd een vaste opzet gehad: vrijdag is betaald, zaterdag en zondag zijn gratis. Een uitverkochte vrijdagavond is essentieel om het hele weekend te financieren. Deze verandering is moeilijk, maar nodig', legt Stanley de Looze, voorzitter van het Zomerspektakel aan het Meer, uit.

17,50 euro kost een kaartje voor de zaterdag of de zondag. Wie beide dagen wil bezoeken, is 32,50 euro krijgt. Voor wie een ticket aanschaft voor de vrijdagavond à 47,50 euro, blijft de toegang op zaterdag en zondag gratis. Datzelfde geldt voor kinderen tot en met veertien jaar die op zaterdag en zondag komen.

Line-up

Op vrijdag 31 mei treden Snelle, Krezip en Afrojack op. Xander & Friends is de hoofdmoot op zaterdag 1 juni, met naast Xander de Buisonjé onder anderen Jan Smit, OG3NE en Peter Koelewijn. De line-up voor zondag 2 juni wordt later dit weekend bekendgemaakt.

Het Zomerspektakel aan het Meer is het grootste festival van Alphen aan den Rijn. Op het evenemententerrein bij de t-steiger en dagcamping is plek voor zo'n 15.000 bezoekers. Dit jaar is de tiende editie.

Lees ook: Veel gratis festivals sneuvelen, maar wat is geheim van Zomerspektakel aan het Meer?
Lees ook: Goede weersomstandigheden maken Zomerspektakel tot groot succes: 'Het was waanzinnig'
Lees ook: Festivalnaam wordt eer aan gedaan: zomers weer en drie dagen spektakel
Lees ook: Zomerspektakel aan het Meer afgetrapt met uitverkochte vrijdagavond: 'Alphenaren komen elkaar massaal tegen'