Gepubliceerd op 08 November 2019 om 11.05 uur

Gemeente Alphen stelt besluit tennisverenigingen uit tot december

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het college van burgemeester en wethouders in Alphen aan den Rijn neemt aanstaande dinsdag geen besluit over de toekomst van TEAN en Nieuwe Sloot. Er is meer tijd nodig om de exploitatielasten van de verschillende varianten door te rekenen. Dat heeft wethouder Kees van Velzen (CDA) donderdagavond bekendgemaakt tijdens de presentatie van de varianten om de financiële problemen van de Alphense racketsportaccommodaties op te lossen.

Later in november neemt het gemeentebestuur alsnog een besluit, waarna het op donderdag 12 december aan de gemeenteraad is om een definitief besluit te nemen. De commissievergadering van volgende week over de toekomst van TEAN en Nieuwe Sloot gaat wel door. Van Velzen wil dat de gemeenteraad dan kiest welke van de vier - à vijf - varianten volledig uitgewerkt moeten worden. Naast het aanvankelijke collegevoorstel (variant 1), namelijk het samenvoegen van TEAN en Nieuwe Sloot op de Nieuwe Sloot-locatie, gaat of gaan nog één en anders maximaal twee variant(en) doorgerekend worden.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de gemeenteraad kiest om variant 4 verder uit te werken. In die variant hoeven TEAN en Nieuwe Sloot niet te verhuizen, maar halveert het aantal buitenbanen bij Nieuwe Sloot, maar mét behoud van de indooraccommodatie, ter behoeve van woningbouw.

Lees ook: Dit zijn de vier (of vijf) opties voor TEAN en Nieuwe Sloot

advertentie
 
advertentie