‘Goede tips’ in zaak omgekomen Esmee na uitzending van Opsporing Verzocht

Foto: John van der Tol

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht zo'n honderd tips gekregen over de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. Haar fiets is nog altijd spoorloos nadat het meisje op oudjaarsdag werd gevonden in Leiden en daarom deed de politie een oproep om die te vinden. 'Er zitten zeker goede tips bij. Ze worden allemaal onderzocht', zegt een woordvoerder van de politie tegen mediapartner Omroep West.

Het lichaam Esmee werd vrijdagochtend gevonden in een parkje naast de Melchior Treublaan in Leiden. Ze kwam door een misdrijf om het leven, zo bleek uit onderzoek. Niet veel later werd de 32-jarige Olivier van de G. uit Leiden gearresteerd. Hij wordt verdacht van moord of doodslag en ontucht.

In Opsporing Verzocht toonde de politie een soortgelijke fiets waar Esmee op reed. Het is een zwarte elektrische fiets van het merk Cortina. Voorop zit een bruine mand en onder het zadel zit een kettingslot. Wie de fiets ziet wordt verzocht die niet aan te raken, maar de politie te bellen.

Aan de slag met de tips

De politie is blij met de tips en gaat ermee aan de slag. Waar de tips precies over gaan, kan de woordvoerder niet zeggen. 'Meer informatie is altijd welkom.'

Dinsdag werd ook bekend dat Esmee mogelijk donderdagmiddag voor het laatst is gezien bij het Vijf Meiplein in Leiden. Mensen die haar nog gezien of gesproken hebben, worden opgeroepen zich te melden. Leidenaren die op 'een van de mogelijke routes' wonen tussen het Vijf Meiplein en het parkje waar het slachtoffer werd gevonden en camerabeelden hebben, worden verzocht die te bewaren en de politie in te seinen. Hetzelfde geldt voor mensen die mogelijk iets gezien hebben bij het parkje aan de Melchior Treublaan.

Lees ook: Uitvaart Esmee (14) voorafgegaan door stoet met paarden: ‘Haar afscheid zo mooi mogelijk maken’

Bekijk hieronder het fragment uit de uitzending van Opsporing Verzocht.