Hulpdiensten op meerdere plekken met vuurwerk bekogeld, ook fysiek geweld: ‘Volstrekt onacceptabel’

Foto: Jean Paul Witteman (Photoshoot JP)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Niet alleen in de Alphense Jan Nieuwenhuijzenstraat zijn hulpverleners met vuurwerk bekogeld tijdens de jaarwisseling, maar ook op andere plekken in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dat schrijft burgemeester Liesbeth Spies (CDA) op de gemeentewebsite.

Welke andere locaties dat waren, noemt Spies niet. Wel dat het merendeels in het Rode Dorp, een wijk in Alphen, was. 'Onze hulpverleners hebben met verbaal en fysiek geweld te maken gehad. Gelukkig is niemand gewond geraakt', aldus de burgemeester. 'Ik vind dit volstrekt onacceptabel.'

Op oudjaarsmiddag was een vuurwerkexplosie in een flat aan het Aïdaplein. Meerdere stuks zwaar illegaal vuurwerk ontploften in een appartement. Eén persoon is zwaargewond geraakt. De man wordt nog altijd verpleegd in het ziekenhuis en zijn medische toestand staat het nog niet toe om hem te verhoren, laat de politie op Nieuwjaarsdag weten.

Ook het aantal brandweermeldingen steeg: negentien dit jaar (tussen 22.00 en 05.00 uur) tegenover vijftien vorig jaar. Er was één politie gerelateerd incident minder dan vorig jaar: zestien om zeventien. 'De jaarwisseling is in onze gemeente dit jaar niet rustig verlopen', constateert Spies.

Lees ook: Alle geëvacueerden flat Aïdaplein naar huis, EOD heeft illegaal vuurwerk opgeruimd