Inkrimpen Nieuwe Sloot heeft voorkeur politiek, dan hoeft TEAN niet te verhuizen

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kans wordt steeds groter dat Nieuwe Sloot en TEAN niet hoeven te verhuizen. De Alphense politiek heeft een nadrukkelijke voorkeur voor het halveren van het aantal buitenbanen bij Nieuwe Sloot. Op die manier moeten de financiële problemen van de overkoepelende organisatie die de tennisaccommodaties beheert, SAT (Stichting Alphens Tennispark), de kop ingedrukt worden.

Onderzoek moet in de komende weken uitwijzen of de exploitatie in deze nieuwe situatie sluitend is. Dat is uiterlijk begin december duidelijk. Valt dat onderzoek positief uit, dan zal een meerderheid van de gemeenteraad op donderdag 12 december instemmen met dit voorstel. Als dat gebeurt, is de verhuizing die met name TEAN de voorbije maanden boven het hoofd hing van de baan.

Een ingrijpend besluit is nodig omdat SAT failliet dreigt te gaan. De tennisverenigingen worden meegesleurd met een eventueel faillissement.

Nog twee varianten in de race

Tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad werd donderdagavond besloten dat wethouder Kees van Velzen twee van de vier - à vijf - voorgestelde varianten gedetailleerd gaat uitwerken. De eerste optie is het aanvankelijke collegeplan uit september, namelijk het verhuizen van TEAN naar de Nieuwe Sloot-accommodatie en het TEAN-complex bebouwen met woningen.

De andere optie is het terugbrengen van het aantal buitenbanen bij Nieuwe Sloot van veertien naar acht ten behoeve van woningbouw. Het indoorcentrum blijft behouden. Eerder deze week spraken tennisverenigingen Nieuwe Sloot en TEAN hun voorkeur al uit voor deze variant. Ook SAT, de bedenker van deze variant, vindt dit de beste oplossing.

Het verhuizen van Nieuwe Sloot naar een nog nader te bepalen locatie in Alphen, het afbreken van het binnencomplex bij Nieuwe Sloot en het verkopen van de tennisaccommodaties aan een private partij zijn de andere varianten. Die opties heeft de gemeenteraad donderdagavond laten afvallen.