Jaarmarkt in Hazerswoude-Dorp één week opgeschoven, naar 5 september

Foto: Michel Looyenstein

HAZERSWOUDE-DORP - De organisatie van de jaarmarktweek in Hazerswoude-Dorp hoopt het jaarlijkse evenement een week na de oorspronkelijke data (24 tot en met 29 augustus) alsnog te organiseren.

Vanwege de coronacrisis zijn alle evenementen in Nederland tot 1 september verboden. Daarom hoopt de organisatie dat de feestweek alsnog een week later georganiseerd kan worden, met inachtneming van de dan geldende coronaregels in de nieuwe anderhalvemetersamenleving. De jaarmarkt zelf zal plaatsvinden op zaterdag 5 september.

Voorwaarde voor het verplaatsen van de jaarmarkt is wel dat de overheid uiterlijk 1 juni toestemming geeft om na 1 september evenementen te organiseren.

Plantarium digitaal, heel veel afgelastingen

De jaarmarkt in Hazerswoude-Dorp is vooralsnog het enige evenement dat sinds de persconferentie van premier Mark Rutte dinsdagavond verplaatst is naar een datum na 1 september. Festivals als het Zomerspektakel aan het Meer, de Trekkertrek Familiedag en het Wet 'n Wild Beachfestival zijn afgelast en keren pas in 2021 terug. Dat geldt ook voor het Zomerfeest (dorpsfeest in Aarlanderveen), de triatlon in Hazerswoude-Dorp en Haaspop in Boskoop.

Vierdaagsen in juni en juli zijn geschrapt, zoals de LAURA Fietsvierdaagse in Alphen aan den Rijn en de avondvierdaagsen in Benthuizen, Boskoop en Hazerswoude. Ook jeugdvakantieweken in Alphen (Huttenbouw, Vakantiespel), Benthuizen, Hazerswoude en Koudekerk gaan niet door. Vakbeurs Plantarium in Boskoop zal op 26, 27 en 28 augustus niet fysiek plaatshebben. In plaats daarvan kiest de organisatie voor een digitale editie.

Lees ook: Alle evenementen tot 1 september verboden: Zomerspektakel en Trekkertrek naar 2021