Kiki Bertens komt niet naar Alphen voor NK tennis

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Zoals het nu lijkt, gaan we Kiki niet zien bij de NK', meldt tennisbond KNLTB. Kiki Bertens zal niet naar de nationale kampioenschappen tennis bij Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn komen. Niet om te strijden om de NK-titels in het enkel- en/of dubbelspel, ook niet om een clinic te verzorgen en ook niet om handtekeningen uit te delen.

Stiekem hoopte Nieuwe Sloot nog op de komst van Bertens, maar het zit er niet in. Anders dan bij de mannen is juist medio december de belangrijkste periode in de voorbereiding op het nieuwe tennisseizoen. De NK passen niet in het schema van Bertens.

Robin Haase en Richel Hogenkamp favorieten

De Nederlandse blikvangers in het mannentennis zijn wel allemaal van de partij in Alphen. Van titelhouder en topfavoriet Robin Haase tot Thiemo de Bakker en de broers Griekspoor. Bij de vrouwen is Richel Hogenkamp, door de afwezigheid van Bertens en Arantxa Rus, de grote favoriet voor de titel. Komende woensdag start het hoofdtoernooi. De finales zijn zondag 16 december.

Ook de nationale rolstoeltennissers zijn in Alphen. De volledige Nederlandse top bij de mannen en vrouwen is erbij. In het geval van de vrouwen (onder anderen wereldkampioen Diede de Groot) is de NK eigenlijk een verkapt Europees kampioenschap, omdat de Nederlandse vrouwentop ook de volledige Europese top vormt.

Jelle Sels, Diede de Groot, Lizzy de Greef

De regio Alphen aan den Rijn wordt op de NK vertegenwoordigd door Jelle Sels, Diede de Groot en Lizzy de Greef. Sels is de vijfde Nederlandse tenniser van dit moment en schuurt tegen de top-250 van de wereldranglijst aan. De 23-jarige Alphenaar komt in zijn woonplaats uit in het enkelspel- en het dubbelspeltoernooi. Trainingsmaatje Gijs Brouwer is tijdens de NK Sels dubbelpartner.

Voor rolstoeltennissters Diede de Groot en Lizzy de Greef is de NK ook een thuiswedstrijd. Ze trainen allebei bij Nieuwe Sloot. De Groot is de nummer één van de wereldranglijst, werd zondag voor het tweede jaar op rij wereldkampioen en won dit jaar drie van de vier grandslamtoernooien. De Groot komt op de NK uit in het enkel- en dubbelspel.

Voor het dubbelspeltoernooi heeft de pas veertienjarige Lizzy de Greef een wildcard gekregen. De Alphense komt ook uit in het enkelspeltoernooi, maar dan bij de junioren.

Live op Studio Alphen

Studio Alphen zal volgende week verslag doen van de Nederlandse kampioenschappen tennis bij Nieuwe Sloot. Van de finaledag wordt zondag 16 december live radioverslag gedaan. Ook zijn er gedurende de week reportages te zien van de NK op televisie en de website van Studio Alphen.

Lees ook: Tijdelijk stadion 1000 toeschouwers voor NK tennis in Alphen