Nóg meer zwaar illegaal vuurwerk in flatwoning Aïdaplein, EOD en hulpdiensten weer ter plaatse

Foto: Omroep West

ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft maandag nog meer zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen in het appartement waar afgelopen donderdag een vuurwerkbom explodeerde. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om het vuurwerk op te ruimen. Dat is inmiddels gebeurd.

Een deel van het Alphense Aïdaplein werd enkele uren afgesloten door de hulpdiensten. Uit voorzorg waren meerdere ambulances aanwezig. Omdat de buren niet aanwezig waren, hoefde volgens een woordvoerder van de brandweer niemand geëvacueerd te worden.

De politie startte maandag met het forensisch onderzoek naar de vuurwerkexplosie.

Zwaar lichamelijk letsel

Op oudjaarsdag ontplofte in de flatwoning aan het Aïdaplein een vuurwerkbom. Een 38-jarige Alphenaar raakte zwaargewond. Hij liep zwaar lichamelijk letsel op en was afgelopen weekend nog niet aanspreekbaar. Daarom is hij ook nog niet aangehouden, zei politieteamchef John Nieumeijer zaterdag.

De zwaargewonde man was 'aan het rommelen' met het vuurwerk toen het ontplofte. Een tweede aanwezige in het appartement, een 35-jarige man uit Alphen aan den Rijn, is wel opgepakt. Wat er uit het politieverhoor is gekomen, is niet bekend.

De bewoners van 15 à 20 woningen in de flat werden geëvacueerd. Zij mochten 's avonds naar huis nadat de EOD de andere stuks illegaal vuurwerk had opgeruimd. Het appartement waar de explosie plaatshad is voorlopig onbewoonbaar door de schade.