Opnieuw coronabesmetting in Alphen aan den Rijn: 52-jarige man

Foto: Studio Alphen / Jeron Groeneveld

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij een 52-jarige man uit Alphen aan den Rijn is donderdag het coronavirus vastgesteld. Dat zegt burgemeester Liesbeth Spies (CDA) in een interview met Studio Alphen. De man zit in thuisisolatie en heeft geen connectie met andere besmette Alphenaren.

Eerder op de dag werd al bekend dat een 28-jarige vrouw uit Boskoop besmet is geraakt. De vrouw zit in thuisisolatie, de GGD is een contactonderzoek gestart. Woensdag is het coronavirus vastgesteld bij een zestigjarige Alphenaar, hij zit samen met zijn vrouw in thuisisolatie.

Vorige week maandag bleek een vijfjarig meisje het coronavirus te hebben opgelopen tijdens haar wintersportvakantie in Noord-Italië. Het kind is inmiddels genezen verklaard. Bij alle vier valt de bron van het virus te herleiden. 'Allemaal zijn ze in contact geweest met iemand die besmet was of in een risicogebied geweest', zegt burgemeester Spies.

Nieuwe maatregelen

Donderdagmiddag zijn nieuwe maatregelen gepresenteerd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. Zo worden alle evenementen en bijeenkomsten in Nederland met meer dan 100 bezoekers afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

Iedereen met neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn en/of koorts wordt verzocht om thuis te blijven. Zij dienen sociale contacten te mijden. Contact opnemen met een huisarts hoeft pas wanneer de klachten verergeren. Daarnaast wordt iedereen opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.

Lees ook: Coronavirus: overzicht gevolgen en afgelastingen in gemeente Alphen