Subsidie Alphense zwembaden niet met kwart miljoen euro omlaag

Gepubliceerd op 16 november 2019 om 12.12 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - De subsidie van zwembaden AquaRijn en De Hoorn in Alphen aan den Rijn gaat niet met 250.000 euro worden teruggestroefd. Dat gaat de gemeenteraad aanstaande donderdag beslissen. Wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) probeerde dat plan tevergeefs driekwart jaar geleden al door de gemeenteraad te loodsen. Toen ging een meerderheid van de raad niet akkoord.

Als de gemeente Alphen beslist om de subsidie in 2019, 2020 en 2021 af te bouwen naar 1,5 miljoen euro, zoals was afgesproken bij het ingaan van de concessie, gaat de exploitant van de zwembaden failliet. Extern en intern onderzoek heeft aangetoond dat 1,75 miljoen euro een reëel subsidiebedrag is. Dat is nog altijd 600.000 euro per jaar minder dan de vorige exploitant, Sportspectrum, kreeg tot 2016.

Ook gaat onderzocht worden of zwembad AquaRijn zich kan doorontwikkelen tot een zogeheten integraal sportontmoetings- en gezondheidscentrum. Schotanus wil dat Alphenaren daar op een laagdrempelige manier kunnen bewegen, sporten en werken aan hun gezondheid. Zwembad AquaRijn zal een buurthuisfunctie gaan vervullen. Daar gaat de gemeente Alphen volgend jaar aanvullend - een nog nader te bepalen - subsidie voor verstrekken.

Lees ook: Zwembad De Hoorn wordt mogelijk sportontmoetings- en gezondheidscentrum

advertentie advertentie