Verdachte dodelijke steekpartij afgelopen weekend langer in gevangenis

ALPHEN AAN DEN RIJN - De achttienjarige jongeman uit Alphen aan den Rijn die ervan verdacht wordt zijn neef te hebben doodgestoken, blijft nog minimaal twee weken in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris woensdag besloten.

Veertien dagen is het maximaal aantal dagen dat de hechtenis verlengd kan worden in de eerste dagen na een ernstig misdrijf. Over twee weken wordt de tiener opnieuw voorgeleid. Vanaf dat moment kan het voorarrest steeds met maximaal negentig dagen verlengd worden totdat de rechter uiteindelijk een vonnis velt tijdens de rechtszaak.

Eén dode, drie gewonden

Afgelopen weekend vond een familiedrama plaats in een woning aan de Alphense Robijnstraat. De zoon in het huishouden heeft naar alle waarschijnlijkheid een bloedbad aangericht door zijn moeder en twee neven neer te steken.

Een zestienjarige neef overleefde de steekpartij niet. De jongen uit Amsterdam logeerde bij de familie in Alphen. De moeder (53) van de verdachte en een andere neef (19) raakten, evenals een toevallige voorbijganger (17) vlak buiten het huis, gewond.

De Alphenaar wordt verdacht van doodslag, twee keer poging doodslag en poging zware mishandeling. Of de jongen een bekentenis heeft afgelegd, wil het Openbaar Ministerie nog niet zeggen.

Lees ook: School rouwt om doodgestoken leerling (16): 'Een rustige en verlegen jongen'