Jeroen van Gool volgt Marjon Verkleij op als lijsttrekker CDA

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Jeroen van Gool gaat lijsttrekker worden van het CDA bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Na twee keer lijsttrekker te zijn geweest is Marjon Verkleij niet beschikbaar voor een derde keer. Zij stapt in maart 2022 na twaalf jaar raadslidmaatschap uit de Alphense politiek.

Van Gool is sinds 2018 raadslid in Alphen. In het dagelijks leven is de 41-jarige inwoner van Hazerswoude-Dorp directeur van Wethoudersvereniging, de landelijke beroepsvereniging voor wethouders. Het is op 13 september aan de leden van het CDA om in te stemmen met de voordracht van Van Gool namens het bestuur.

Van de elf partijen die vooralsnog deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen hebben er zes hun (beoogde) lijsttrekker inmiddels gepresenteerd: Nieuw Elan (André de Jeu), VVD (Anouk Noordermeer), GroenLinks (José Huls), D66 (Gert van den Ham), Beter Alphen (Wil Verschuur) en SGP (Hans van Kuijk).

Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Marjon Verkleij van het CDA te beluisteren.