Succescoach ARC wordt interim-trainer bij Alphense Boys, speler en assistent stoppen

Edwin Vurens Foto: Gerrit Spruijt

ALPHEN AAN DEN RIJN - De eerder deze maand per direct opgestapte Remco Tuinenburg wordt vervangen door Edwin Vurens. De oud-trainer van ARC voltooit de tweede seizoenshelft als interim-trainer van Alphense Boys. In de zomer draagt hij het stokje over aan Marcel Valk.

Tussen 2009 en 2012 was Vurens hoofdtrainer van ARC. In zijn eerste jaar promoveerde ARC naar de topklasse. In het tweede seizoen handhaafde de Racing zich na een ware houdini act in de topklasse, om een seizoen later alsnog af te dalen naar de toenmalige hoofdklasse.

Tot twee weken geleden stond Vurens, die als profvoetballer met Roda JC de KNVB-beker won en in Zwitserland landskampioen en bekerwinnaar werd met Servette Genève, aan het roer bij het Leidse DoCoS. Daar werd de man van één interland in het Nederlands Elftal na de laatste wedstrijd voor de winterstop weggestuurd vanwege de lage klassering op de ranglijst.

Brent Ossevoort

Wie tijdens de tweede seizoenshelft geen deel uitmaakt van de ploeg is Brent Ossevoort. De linksback maakte afgelopen zomer de overstap van het tweede elftal van ARC naar het vlaggenschip van Alphense Boys. Op de eigen clubwebsite schrijft Alphense Boys dat het de eigen beslissing is van Ossevoort, stiefzoon van Tuinenburg, om te stoppen.

Ook assistent-trainer Mark Imandt verlaat per direct de vereniging.

Lees ook: Spanning stijgt bij broers Niek en Brent voor historische derby: 'Alphen staat op zijn kop'