Aarlanderveen terughoudend over nieuw voetbalseizoen: ‘Durf me niet aan top-5 te wagen’

AARLANDERVEEN - Krankzinnig zwaar is de 4e Klasse A bij de zaterdagamateurs komend seizoen. Een van de grote titelkanshebbers is Aarlanderveen. Vorig seizoen verspeelde de ploeg van Arjen Linstra op de laatste speeldag zijn kansen voor het kampioenschap. Maar die vierde klasse was aanzienlijk minder sterk dan de indeling voor dit seizoen. 'Ik durf me nu niet eens aan een top-5 te wagen', blikt Linstra vooruit op de nieuwe competitie die op zaterdag 22 september aanvangt.

'Ik vind dat we minimaal voor een periodetitel moeten gaan. Het is een loeizware competitie en ik durf me niet eens aan een top-5 te wagen. Er gaan gewoon ploegen zesde, zevende en achtste worden die in andere vierde klasses om de titel mee hadden gedaan', stelt Linstra. Naast Aarlanderveen worden Alphense Boys, Meerburg en FC Oegstgeest als belangrijkste titelkandidaten bestempeld, met Floreant en LSVV '70 als grote outsiders.

'We willen het beter doen dan vorig jaar. Dat kun je op meerdere manier uitlezen', zegt Linstra. 'Je kunt zeggen dat we vorig seizoen tweede zijn geworden en dus nu kampioen willen worden. Vorig seizoen werden we uitgeschakeld in de eerste ronde van de nacompetitie, dus je kan ook zeggen dat we verder willen komen', aldus de oefenmeester. 'Ik kan wel een grote mond hebben dat ik daar en daar wil eindigen. Maar ik wil het persoonlijk gewoon beter doen dan vorig jaar.'

Het artikel gaat verder onder dit interview met Arjen Linstra 

All time clubtopscorer Jorn Poelwijk is het met Linstra eens. 'We gaan een heel ander seizoen krijgen. We hebben nieuwe spelers erbij en een hele nieuwe, maar zware competitie. Het wordt onwijs moeilijk voor ons', stelt de Vener in hart en nieren.

Aarlanderveen wacht veel wedstrijden waar ze er vol op moet klappen. Stuk voor stuk allemaal finales. 'Misschien hebben we dat ook wel nodig. Ik hoop veel ploegen tegen te komen die ook willen voetballen in plaats van teams die achteruit leunen en ons proberen eruit te counteren.'

Het artikel gaat verder onder dit interview met Jorn Poelwijk 

Het bestuur van Aarlanderveen geeft Linstra geen doelstelling mee. 'De ambitie is er om te promoveren. Maar of je daar nu alles voor opzij moet zetten en geen plezier meer in het voetbal kan hebben? Dat niet. Het allerbelangrijkste is dat we net als vorig seizoen een seizoen gaan doormaken dat waanzinnig plezierig en mooi is. Of we nu vijfde worden of eerste...', dat is van ondergeschikt belang, vindt voorzitter Leo de Jong.

Voor het vijfde seizoen op rij staat Arjen Linstra aan het roer. 'Arjen is enorm gegroeid', vindt De Jong. 'Eerst draaide hij het in zijn eentje, sinds vorig seizoen met senior Henk van Hof erbij. Het klikt tussen beiden en Arjen heeft een enorme leermeester aan Henk. Dat gebruikt hij goed', doelend op de voorbereiding op wedstrijden, op trainingen en qua gesprekken voeren. Sinds dit seizoen heeft Aarlanderveen weer een A1-elftal. 'Daar zijn we zo verschrikkelijk blij mee. Daardoor hebben we veel meer toekomst voor deze selectie.'

Het artikel gaat verder onder dit interview met Leo de Jong 

Op zaterdag 22 en zondag 23 september begint de competitie voor de voetbalclubs uit de gemeente Alphen. De eerste drie weekenden van deze maand staan in het teken van bekervoetbal. Studio Alphen beschouwt gedurende drie weken met alle clubs voor op de nieuwe competitie.

Klik op de namen van deze clubs om de voorbeschouwingen van AarlanderveenAlphenAlphense Boys ZaterdagAlphense Boys ZondagAlphiaARCBernardusBSC '68FloreantHazerswoudse BoysKoudekerk en Zwammerdam te lezen.

Onderaan dit artikel kun je alle interviews over het nieuwe seizoen van Zwammerdam beluisteren