Bernardus vol nieuwelingen, keeper wordt weer veldspeler

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Maar liefst vijftien spelers, waaronder sterkhouders Alex Iliopoulos en Jasper van der Haven, vertrokken of stopten. Overige senioren terughalen en jeugd doorschuiven was niet mogelijk. En dus moest Bernardus spelers van buitenaf halen. 'Dat zijn ze niet gewend, dat er zoveel nieuwe spelers komen', erkent trainer Gerald van der Klok. Hij is zelf ook nieuw bij de club. Zijn laatste twee voorgangers waren interne kandidaten, Van der Klok was assistent-trainer bij Alphen vorig seizoen.

Opvallend is verder dat Devlin Harkes weer gaat voetballen. Hij was de keeper van Bernardus. 'Zijn hart ligt bij voetballen. Als er echt nood aan de man is, wil hij op doel staan. Maar zijn prioriteit ligt op het veld', aldus Van der Klok. Een doelstelling heeft Van der Klok nog niet. Eigenlijk was Bernardus gedegradeerd maar omdat de KNVB de competitie-opzet aangepast heeft, blijft Bernardus derdeklasser. 'Ik ben ambitieus, maar we moeten ook reëel zijn', zegt Van der Klok daarover. 'We moeten wel twee benen op de grond houden.'

Het artikel gaat verder onder dit interview met Gerald van der Klok

Onder meer Christiaan Moors is nieuw bij Alphen. Hij is samen met drie andere spelers overgekomen van Alphen. 'We werden als jongens van Alphen warm ontvangen. Ik heb een goed gevoel', zegt Moors, die op het middenveld gaat spelen. Evenals Stef Schinagl. 'Het wordt een heel onvoorspelbaar seizoen. Ik ben blij dat we in de derde klasse uitkomen in plaats van heel het land door moeten reizen in de vierde klasse. Het is een raar systeem, een halve competitie waarin iedereen één keer tegen elkaar speelt.' Zijn wens, in de derde klasse blijven: 'Daar horen wij in thuis, dan is mijn seizoen geslaagd.'

Het artikel gaat verder onder dit interviews met Christiaan Moors en Stef Schinagl

Op zaterdag 22 en zondag 23 september begint de competitie voor de voetbalclubs uit de gemeente Alphen. De eerste drie weekenden van deze maand staan in het teken van bekervoetbal. Studio Alphen beschouwt gedurende drie weken met alle clubs voor op de nieuwe competitie.

Klik op de namen van deze clubs om de voorbeschouwingen van AarlanderveenAlphenAlphense Boys ZaterdagAlphense Boys ZondagAlphiaARCBernardusBSC '68FloreantHazerswoudse BoysKoudekerk en Zwammerdam te lezen.

Onderaan dit artikel kun je alle interviews over het nieuwe seizoen van Bernardus beluisteren