Hazerswoudse Boys wil komend seizoen weer 4-3-3 gaan voetballen

HAZERSWOUDE-DORP - Hazerswoudse Boys gaat dit seizoen switchen van een 4-4-2-spelsysteem naar 4-3-3. Dat wil de nieuwe trainer van de zaterdag-vierdeklasser uit Hazerswoude-Dorp, Wilco Wapenaar. Hij is overgekomen van Floreant en volgt Edwin de Bruin op. 'De jongens moeten nog wel wennen aan mijn manier van trainen en spelen. Dat gaat met horten en stoten', erkent Wapenaar. 'Ik wil graag dat we vanuit achteren gaan voetballen in plaats van de lange bal hanteren.'

Een doelstelling voor dit seizoen wil Wapenaar niet neerleggen. 'Ik realiseer me dat we in een moeilijke afdeling zitten met wel vijf titelkandidaten.' Wapenaar tipt Aarlanderveen, Alphense Boys, Floreant, Meerburg en FC Oegstgeest als voornaamste kampioenskandidaten. 'Maar ik wil natuurlijk bovenin meedraaien, dus ik ga niet zeggen dat we op voorhand genoegen nemen met een plek in de middenmoot. We moeten het zien', aldus de oefenmeester.

Het artikel gaat verder onder dit interview met Wilco Wapenaar

Vito Martens is uitgesprokener. 'Ik hoop op de top-3. Dat wordt een bittere kluif, maar we moeten daar voor gaan', aldus de aanvaller van de zwart-witten. Hij is positief over de nieuwe trainer. 'Dankzij hem is de groep heel close geworden. We blijven op donderdagavond na de training met z'n allen bij de club. Dat is een verdienste van hem.'

Het artikel gaat verder onder dit interview met Vito Martens

Eerlijk is eerlijk, een plek in de middenmoot is realistischer dan een top-3-klassering. Dat vindt ook voorzitter Peter Versteeg. 'We willen een goede middenmoter zijn', aldus de voorman. 'Het is een hele zware competitie en we hopen voor wat verrassingen te zorgen door titelkandidaten wat nederlagen toe te brengen. Maar we zullen zelf niet mee gaan doen om het kampioenschap. Hooguit om een periodetitel.'

Het artikel gaat verder onder dit interview met Peter Versteeg

'We spelen met een jong team. Als bestuur willen we dat Wilco Wapenaar zorgt voor vastigheid in de ploeg en dat er spelplezier is', legt Martin van Soest, bestuurslid technische zaken, uit. Dat ontbrak vorig seizoen omdat er geen chemie was met de trainer. 'Het team oogt nu gretiger en frisser.' Het stoppen van doelpuntenmachine Jeffrey Kastelein is een aderlating voor de ploeg.

Hazerswoudse Boys is een dorpsclub waar vrijwel alleen jongens uit Hazerswoude-Dorp in voetballen. 'Toevallig hebben we er dit seizoen eentje van buitenaf bij', vult Van Soest aan. 'Maar met 31 mensen voor twee elftallen hebben we een smalle groep.' Zo smal zelfs dat de 44-jarige Ron van Tol de rol als reserve keeper en doelman van het tweede elftal voor zijn rekening gaat nemen.

Het artikel gaat verder onder dit interview met Martin van Soest

Op zaterdag 22 en zondag 23 september begint de competitie voor de voetbalclubs uit de gemeente Alphen. De eerste drie weekenden van deze maand staan in het teken van bekervoetbal. Studio Alphen beschouwt gedurende drie weken met alle clubs voor op de nieuwe competitie.

Klik op de namen van deze clubs om de voorbeschouwingen van AarlanderveenAlphenAlphense Boys ZaterdagAlphense Boys ZondagAlphiaARCBernardusBSC '68FloreantHazerswoudse BoysKoudekerk en Zwammerdam te lezen.

Onderaan dit artikel kun je alle interviews over het nieuwe seizoen van Zwammerdam beluisteren