Drie woontorens tot 70 meter hoog om gloednieuw tennispark Nieuwe Sloot?

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Komt er een gloednieuw tennispark op de plek van Nieuwe Sloot met drie grote woontorens van respectievelijk 70, 50 en 25 meter hoog omheen? Het is een gedachte waar het college van burgemeester en wethouders mee speelt. Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan), die zowel de portefeuilles wonen als vastgoed beheert, peilt dit idee bij de gemeenteraad.

Het plan is donderdag gepresenteerd aan de raadsleden. Het huidige indoorcentrum van Nieuwe Sloot zou dan tegen de vlakte gaan om plaats te maken voor een nieuwe hal met tennis-, squash- en padelbanen. Alle buitenbanen worden vernieuwd. De accommodatie telt straks tien tennisbanen en drie padelbanen in de openlucht. Om het toekomstige complex komen de drie woontorens.

Verouderd

Als het aan het gemeentebestuur had gelegen was in 2019 al besloten om het huidige sportpark opnieuw op te bouwen. Tennisverenigingen TEAN en Nieuwe Sloot kregen het aanbod om op een spiksplinternieuwe accommodatie verder te gaan. Maar dat wilden beide clubs niet en dus ging het niet door. Wel werd de gemeente eigenaar van de Alphense tennisparken om een faillissement te voorkomen.

Het verouderde Nieuwe Sloot-complex langs de President Kennedylaan is volgens de gemeente aan vervanging toe en bovendien niet rendabel. Een nieuw tennispark, kleiner van omvang dan het huidige, moet in combinatie met woningbouw toekomstbestendig zijn. Of de gemeenteraad het daarmee eens is, wordt later dit jaar duidelijk als de politiek over het plan gaat debatteren en omwonenden om hun mening is gevraagd.

Rembrandtlaan

Eerder werd al duidelijk dat de gemeente op de groenstrook tussen de huidige tennishallen van Nieuwe Sloot en de Rembrandtlaan 115 appartementen wil bouwen. De woningen worden verdeeld over twee woonblokken en één woontoren. Ook hier moet de gemeenteraad nog mee akkoord gaan.

Lees ook: 115 appartementen tussen Nieuwe Sloot en Rembrandtlaan, mogelijk nieuw indoorcentrum op tennispark