Coalitiepartijen spreken af om Parkvilla in Alphen te verbouwen

Gepubliceerd op 07 juli 2020 om 10.00 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Parkvilla gaat verbouwd worden. Dat heeft de coalitie in de gemeenteraad afgesproken. Nieuw Elan, CDA en GroenLinks zeggen de kunst- en cultuurinstelling in Park Rijnstroom in Alphen aan den Rijn toekomstbestendig te willen maken.

Vorig jaar werd de verbouwing, in de cultuurvisie, door toenmalig wethouder Leo Maat (GroenLinks) nog op een laag pitje gezet. Na het aftreden van Maat in mei hebben de drie coalitiepartijen, ter voorbereiding op het aanstellen van Erik van Zuylen als opvolger, opnieuw onderhandeld over de in 2018 gemaakte coalitieakkoord-afspraken. Onder meer is afgesproken dat de verbouwing van Parkvilla door moet gaan. Ook wordt onderzocht of het gebouw van Parkvilla kan worden gekocht door de gemeente Alphen aan den Rijn.

Parkvilla is bezig om uit een lastige periode te klimmen. De nodige directiewisselingen zijn geweest en begin vorig jaar moest de organisatie met 100.000 euro extra subsidie gered worden. Dit najaar volgt een update van de cultuurvisie. Dan moet duidelijk worden hoe de gemeente de rol van Parkvilla voor zich ziet.

advertentie advertentie