Gepubliceerd op 15 April 2019 om 15.34 uur

Voetbaloverzicht: BSC ‘68 wint, Floreant koploper derde periode

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - BSC '68 mag blijven hopen op het ontlopen van rechtstreekse degradatie uit de zaterdag-3e Klasse A. De Benthuizenaren verrasten dit weekend met een uitzege op Nieuwkoop. De achterstand op nummer voorlaatst NSV '46, de tegenstander komend weekend, is twee punten. BSC moet NSV voorbij gaan om degradatie te ontlopen.

De strijd om twee nacompetitietickets in de 4e Klasse A gaat tussen FC Oegstgeest, Alphense Boys en Floreant. De winnaar van de derde periodetitel krijgt een startbewijs en de beste ploeg op de algemene ranglijst zonder periodetitel. Doordat Alphense Boys verrassend verloor van Roodenburg, neemt Floreant - dat wel won - de koppositie in de derde periode over van Alphense Boys. FC Oegstgeest speelde gelijk tegen Aarlanderveen en staat op de algemene ranglijst twee punten los van Alphense Boys.

Nacompetitie tegen degradatie

Alphen heeft alleen nog een theoretische kans om directe handhaving in de zondag-derde klasse te realiseren. Alphen won weliswaar van Houtwijk (5-0) dit weekend, maar moet vijf punten zien in te lopen op Haastrecht met nog twee duels te spelen. Voor Alphen rest de nacompetitie, tenzij Erasmus - dat drie punten minder heeft - Alphen nog achterhaalt; dan degradeert Alphen rechtstreeks.

Alphia, Koudekerk en Hazerswoudse Boys spelen niet meer om de prijzen. Koudekerk won dit weekend, Alphia en Hazerswoudse Boys verloren. Verder was ARC zaterdag te sterk voor Victoria, ging Zwammerdam onderuit tegen NSV '46 en deelden Aarlanderveen en FC Oegstgeest de punten. Alphense Boys won zondag van RKAVV en Bernardus speelde gelijk tegen FC Aalsmeer.

Scoreverloop Alphia - Van Nispen (3e Klasse A, zaterdag) 1-5: 0-1, 0-2, 1-2 Vincent Hoogervorst, 1-3, 1-4, 1-5.

Scoreverloop Nieuwkoop - BSC '68 (3e Klasse A, zaterdag) 1-3: 0-1 Lennart van den Berg, 0-2 Wouter van Klink, 1-2, 1-3 Branko Sandifort.

Scoreverloop Alphense Boys - Roodenburg (4e Klasse A, zaterdag) 1-2: 0-1, 1-1 Dylan Kooistra (strafschop), 1-2.

Scoreverloop Hazerswoudse Boys - Woubrugge (4e Klasse A, zaterdag) 1-3: 0-1, 0-2, 0-3, 1-3 Leo de Ruiter.

Scoreverloop Football Factory - Koudekerk (4e Klasse A, zaterdag) 0-1: 0-1 Bryan van Delft.

Scoreverloop Kickers '69 - Floreant (4e Klasse A, zaterdag) 0-1: 0-1 Frank de Bruyn.

Scoreverloop Alphen - Houtwijk (3e Klasse B, zondag) 5-0: 1-0 Jan de Lange, 2-0 Daniël van Leeuwen, 3-0 Daniël van Leeuwen, 4-0 Mansour Berneti, 5-0 Daniël van Leeuwen.

Hieronder kun je de radio-interviews met Rob de Lange (Alphen) en Ronald Rosdorff (Koudekerk) beluisteren.
advertentie
 
advertentie