Iris van de Kolk debuteert als lijsttrekker SP: ‘Vertrouwde gezichten en nieuw talent’

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Iris van de Kolk is donderdagavond tijdens de algemene ledenvergadering gekozen tot SP-lijsttrekker bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. De fractievoorzitter volgt Harre van der Nat op die halverwege deze regeerperiode zijn raadszetel inleverde.

'Ik ben erg blij dat ik deze fantastische lijst met vertrouwde gezichten en nieuw talent mag aanvoeren. Dat maakt mij heel enthousiast', reageert Van de Kolk op haar uitverkiezing.

'Het wordt de komende vier jaar tijd dat we een eerlijke gemeente creëren voor iedereen. SP heeft dan ook als speerpunten betaalbare woningen bouwen voor jong en oud, jeugdzorg die voor iedereen toegankelijk is en dat we investeren in een duurzame gemeente, zonder dat mensen zich daar blauw voor betalen.'

Welke lijsttrekkers zijn tot nu toe bekend?

Ook de rest van de kandidatenlijst is vastgesteld. Van de Kolks fractiegenoot Ginet Groep staat op de tweede plek en voormalig raadslid Erik van Kampen op positie drie. Nieuw op de lijst is Sanne van Stigt (nummer vier). Commissielid John van de Kolk maakt de top-5 compleet.

Kandidatenlijst SP

 1. Iris van de Kolk
 2. Ginet Groep
 3. Erik van Kampen
 4. Sanne van Stigt
 5. John van de Kolk
 6. Daniël Boer
 7. Marko Wichertjes
 8. John Hoogh
 9. Hans Steenbergen
 10. Martin Stok
 11. Roelah Entezar
 12. Dave Roggeveen
 13. Remco Smit
 14. Martin Meijer
 15. Harre van der Nat
 16. Gerard Harmes
Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In een serie radio-interviews vertelden de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad afgelopen voorjaar wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Iris van de Kolk van SP te beluisteren.