Nominaties Alphens Sportgala bekend: ARC, hockeymannen of Tempo sportploeg van jaar

Sportgala 2019 winnaars Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Wie wordt sportploeg van het jaar? Worden het de hockeyers van Alphen die kampioen geworden zijn in de tweede klasse en voor het eerst in de clubhistorie de hoog aangeschreven Silver Cup hebben gewonnen? Worden het de voetballers van ARC die gepromoveerd zijn naar de hoofdklasse en weer terug zijn op het niveau waarvan de Racing vindt dat het thuishoort? Of wordt het Tempo dat voor het eerst in de geschiedenis promoveerde naar de Korfbal League?

De winnaar wordt vrijdag 21 februari bekendgemaakt tijdens het Alphens Sportgala, dat door carnavalsvereniging De Cascarvieten wordt georganiseerd in vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Een van de trainers van deze drie succesteams gaat er met de sportcoach-prijs vandoor. Mark Evers (ARC), Robbert Groeneveld (Alphen) en Frits Wip (Tempo) zijn genomineerd.

Wint Mazraoui opnieuw? Wie volgt Koster op?

Noussair Mazraoui kan zijn sportman van het jaar-titel prolongeren. De voetballer is onder meer genomineerd vanwege de halve finaleplek met Ajax in de Champions League. Mazraoui neemt het op tegen Mats Knoester en Michiel Zwart. Knoester is in de voorbije maanden doorgebroken als eredivisievoetballer bij Heracles Almelo, terwijl Zwart de grote finale bij het wereldkampioenschap waterpolo floot. Ook ontving Zwart een uitnodiging als scheidsrechter voor de Olympische Spelen in Tokio aankomende zomer.

Mazraoui is dit jaar de enige sporter die de prijs voor de tweede keer op rij kan winnen. De sportvrouw van vorig jaar, atlete Maureen Koster, is niet genomineerd. Bij de vrouwen maken Melissa Dongelmans, Amber van der Hulst en Jonne Moleman kans op de prijs. Dongelmans werd als aanvoerder van Donk landskampioen waterpolo, Van der Hulst veroverde zilver bij de Europese Spelen baanwielrennen en Moleman is meervoudig Nederlands kampioen paralympisch zwemmen.

Jeugdsporter, sportvereniging en sporttalent

De jeugdsporter van het jaar wordt Jip Blaas (debuut hoofdklasse hockey), Lizzy de Greef (nationaal kampioen rolstoeltennis) of Ludo van Nieuwenhuizen (zesde op EK atletiek). AAV '36 (atletiek), ARC (voetbal) en Tempo (korfbal) zijn genomineerd als sportvereniging van het jaar: AAV als organisator van de NK atletiek, ARC vanwege de prestaties binnen het buiten het veld en Tempo waar heel de vereniging in de ban is van de Korfbal League. Er zijn geen genomineerde sporttalenten, de winnaar wordt 21 februari bekendgemaakt.

Lees ook: Nieuw op sportgala in Alphen aan den Rijn: publieksprijs