Eerste vrouwelijke lijsttrekker ooit voor ChristenUnie Alphen aan den Rijn

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor het eerst krijgt de ChristenUnie in Alphen aan den Rijn een vrouwelijke lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Caroline Blom zal volgend jaar maart op de bovenste plek van de kandidatenlijst staan. Blom is dinsdagavond gekozen tijdens de algemene ledenvergadering van haar partij.

De huidige fractievoorzitter volgt daarmee Michel du Chatinier op, die in 2010, 2013 en 2018 de kandidatenlijst aanvoerde. Du Chatinier zelf, tot drieënhalf jaar geleden wethouder, staat op plek twee van de kandidatenlijst. Joop van den Wijngaard staat op plek drie, Wouter de Bonte op plek vier en Siem Bak op de vijfde plek.

'Ik het er veel vertrouwen in dat we de drie zetels die er in het verleden altijd zijn geweest, opnieuw kunnen veroveren', zegt Blom. Op dit moment is ChristenUnie met twee zetels vertegenwoordigd in de Alphense gemeenteraad. 'Daarbij rekent de partij op de veelal trouwe achterban, maar ook op nieuwe stemmen.'

Het verkiezingsprogramma van de partij wordt op een later moment gepresenteerd. 'Wonen, duurzaamheid en jeugdzorg zijn speerpunten in het verkiezingsprogramma', zegt Blom. 'Wij van de ChristenUnie gaan graag met de kiezer in gesprek over wat voor hen belangrijk is.'

Kandidatenlijst ChristenUnie

  1. Caroline Blom
  2. Michel du Chatinier
  3. Joop van der Wijngaard
  4. Wouter de Bonte
  5. Siem Bak
Welke lijsttrekkers zijn tot nu toe bekend?
Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In een serie radio-interviews vertelden de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad afgelopen voorjaar wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Caroline Blom van ChristenUnie te beluisteren.