Alle lijsttrekkers bekend: Ank de Groot opnieuw lijstaanvoerder RijnGouweLokaal

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Ank de Groot is nog niet van plan om afscheid te nemen van de lokale politiek. De fractievoorzitter van RijnGouweLokaal is sinds 1990 raadslid en daarmee het langstzittende Alphense gemeenteraadslid van dit moment. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 is zij opnieuw lijsttrekker van de door haar opgerichte politieke partij.

'Ik verheug me enorm op nog vier jaar als gemeenteraadslid. Vooral omdat ik aan het politieke werk straks nog meer tijd kan besteden dan ik nu al doe', zegt De Groot, die deze maand met pensioen gaat. 'Straks kan ik de hele dag stukken lezen en bij mensen op bezoek gaan. Ik hoef dan niet meer van alles te combineren.'

RijnGouweLokaal heeft nu alleen nog de lijsttrekker bekendgemaakt. De complete kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma worden op een later moment gepresenteerd.

Alle lijsttrekkers zijn bekend:
Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In een serie radio-interviews vertelden de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad afgelopen voorjaar wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Ank de Groot van RijnGouweLokaal te beluisteren.